Att vara en pysselhamster

Visst är det märkligt hur mycket roligare det kan vara att starta upp nya projekt än att avsluta gamla? Börja skriva blogginlägg utifrån en fenomenalt klok tanke som aldrig tänks färdigt, planera ommöbleringar som planeras om så många gånger att den ursprungliga idén fullständigt gått förlorad, köpa material till pysselprojekt som faller på att det fattas en yttepytteliten detalj innan man är helt klar över hur man ska bära sig åt. Särskilt lådan med material tenderar att svämma över. Periodvis har jag totalt köpstopp på fina papper, broderigarner, tyger och annat som kan vara helt oundgängligt när det kliar i fingrarna. Kanske borde lådan rensas. Men nu är det ju så med kreativitet, att den inte kan planeras i detalj. Plötsligt behöver man den där tyllbiten eller garnstumpen till något som inte alls hade blivit lika bra utan. Då kommer pyssellådan (eller, i ärlighetens namn, lådorna), väl till pass. Man behöver en fin knapp och hittar cernitlera. Man behöver tygpynt och hittar en bit spets. Lådan blir plötsligt en skattkista och fler idéer dyker upp utifrån det som finns där.
Idéer som blir planer som blir ett påbörjat pysselprojekt som till slut, kanske, blir något i närheten av vad som var tänkt.

2 kommentarer

Under Skapande

2 svar till “Att vara en pysselhamster

  1. Suzanne

    Jag försöker att inte ha köpstopp på det jag älskar mest, dvs broderi och tyger, men har däremot beslutat att jag inte ska ta upp nya stora saker (t.ex. Stickning och virkning) förrän jag har mer tid(dvs blir pensionär). Det gör att jag kan gå förbi fantastiska garner, och sedan med gott samvete köpa en ny bit siden, eller ett broderimönster… Däremot lägger jag till nytt småryser med jämna mellanrum, lite papper, lite foto, något väldigt litet i lera. Men eftersom jag vet vad jag gillar mest vet jag också var jag skulle ha nya stora svagheter…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s